Sidor

måndag 28 maj 2012

Smak av sommar


Nu står den snart i full blom, den ljuvliga fläderblomman.


Så här gör du sommarens fräschaste saft.

40-50 klasar fläderblommor
3 citroner
1,5 liter vatten
2 liter strösocker
4 tsk citronsyra

Skölj och lägg de nyplockade blommorna i ett stort kärl.
Borsta citronerna, skiva dem tunt och lägg dem tillsammans med blommorna.
Koka upp vattnet, tillsätt socker och citronsyra. 
Häll det heta vattnet över blommor och citroner, täck med lock.
Låt stå svalt i 3-4 dagar. Sila saften, drick och njuut av smak av sommar!


Till sommarens alla kalas och dukningar passar den här fina kannan till både saft och vin ...och som vas förstås. När den inte används står den på en hylla i köket och bara är vacker.
Kannan hittar du här.


Glöm inte att frysa in lite smak av sommar.
Lycka till!

Kram Monica