Sidor

onsdag 4 april 2012

Påsklunchen står uppdukad

De här små penséerna var inspirationen som fick sätta färgtonen för min påskdukning. Jag älskar just den här sorten med sina små vänliga "ansikten", det känns som om de tittar upp och ler mot alla...


Välkommen till bords...


De naturligt färgade äggen fick precis de mjuka finstämda pasteller jag tänkt mig. Så här gör du...

Ljusgula ägg
7,5 dl vatten
2 msk grönt te Gröna Höjder som har bitar av citron och blomblad av ringblomma och ros.
Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
Sila från tebladen. Lägg i äggen när vattnet svalnat och låt stå i kylskåp över natten.
 
 
 Egna små flaskor till var och en runt bordet...


Fjäderliknande "tryck" på det lila ägget till vänster har jag fått genom att knyta bastband ett par varv runt ägget som fick sitta på när det låg i "färgbadet".

Ljuslila ägg
2,5 dl frysta björnbär
7,5 dl vatten
Låt koka ca 10 minuter, låt sedan björnbären dra lite i vattnet.
Sila ifrån björnbären och pressa ut så mycket bärsaft som möjligt.
Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger. (Ska ge mer intensiv färg.)
Låt vattnet svalna, lägg i äggen och låt ligga över natten i kylskåp.

Aprikosfärgade ägg
7,5 dl vatten
1 msk gurkmeja
Låt koka ca 10 minuter.
Låt vattnet svalna, lägg i äggen och låt ligga över natten i kylskåp.


 

Jag önskar alla en riktigt solig och glad påsk!

 Kram Monica

Soppskålar, äggkoppar, ljuslyktor och allt annat som visats på påskbordet hittar du här.
Välkommen för mer inspiration!