Sidor

tisdag 27 mars 2012

Naturligt färgade ägg på påskbordet.


Riktigt spännande påskpyssel att färga ägg med frukt, bär, grönsaker och allt du kan komma på. Det blir en del oväntade resultat...


Blåbär ger en intensivt blå färg. Här har jag blandat lika delar bär och vatten. Nästa gång testar jag mindre bär och mer vatten för att få en ljusare dimblå ton.


 Genom att knyta en bit bast eller något annat snöre runt ägget får man ett vackert ”tryck”...


Så här blev resultatet, ett diffust fjäderliknande mönster. Skal av gul lök gav den mjuka fina färgen. Det lila är färgat av björnbär, det blev en riktigt läcker syrenlila färg, perfekt på påskbordet.


 

Gult hör förstås påskbordet till. De gula äggen har fått dra över natten i lösviktste Gröna höjder med bitar av citrus och blomblad från ringblomma och ros. 
Jag testade också det röda teet Röda höjder, det gav äggen en mild aprikosfärg.

Kvällen innan påskafton ska jag fram med bär, teer och kastruller igen och få fram nya vackra äggfärger till påsklunchen. 

Hur färgar du dina påskägg?

Recept på naturligt färgade påskägg hittar du här