Sidor

lördag 21 januari 2012

Intryck från Formex, vår 2012.


Aqua... 
Det här är en färgpalett jag längtar efter att använda i vår. Lätta, luftiga, transparenta, sinnliga... Den broderade kudden heter något så vackert som ”Dreamcatcher”. Lyktor och porslin kommer från THG som är en av leverantörerna till Monicas Butik.




Vitt i symmetri
Olika nyanser av vitt i kombination med dova, dämpade pasteller tycker jag skapar en harmonisk miljö. Eller experimentera och lek med samma nyans men med olika texturer och med  motsatsförhållanden... Blankt och matt, ljus och skugga... Kudden längst ner till höger kommer från Linum och fanns med i årets temautställning på Formex, ”Fågel, fisk eller mittemellan”.




Pink and sweet
Rosa... I inredning ska man känna och ta in med alla sina sinnen. Rosa... mmm... jag måste nästan smaka lite på ordet... jo det smakar bra. Det tillför en fräschör till rummet, som en doft av rosor och pioner. Rosa är en färg som definitivt ska avnjutas med alla sinnen! 




Happy
Jag kallar det här collaget ”Happy”. Jag blir glad av att se det här! Dels för att färgerna är klara, glada och "spralliga" men också för att det finns och kommer så mycket produkter av återvunnet material.



 
Wabi Sabi 
Det här är en dämpad och återhållsam färgskala och ett tema som jag känner väldigt starkt för. Det är naturliga material, åldrat trä, gamla kära ting som bär spår av användande. Naturen förs in i form av enkla kvistar och grenar, stenar, snäckor och andra strandfynd.